18 Mayıs 2012 Cuma

Zamanı kovalama

Şimdi hacı canım sıkıldıkça neden buralara yazıyorum hiçbir fikrim yok. Aslında var bi fikrim. Bu devri alemde anlatacak kimse yok sanırsam. Kime anlatsan iki üç gün sonra bir diğerinden duyuyorsun. Burada öyle bir kaygım da yok. Yüzümde ne idüğü belirsiz bir peeling kremi. İşe yarıyor mu desen yok. Tonlarca para saydım o kreme. Tabi kuruş hesabı. Koymaz bize.
Arkadaş arkadaş dersin yanında gezdirirsin, köpek mi bu yo değil neyse saçmalıyorum. Herkes kendi çıkarları uğruna en yakınını satabilir. Hislerini hiç düşünmeden satılan kişinin. Huysuz Ayı Balık burcu için şöyle demişti bir ara 'Bir arkadaşınız var arkanızdan oynuyor o pezevenge dikkat'. Haklıydı. Yeni yeni anlaşılıyor her şey. Yüzünüze gülen o kadar gülen surat var değil mi, gözler, dudaklar, gamzeler.. Altında hep arkanızdan çevrilen şişe çevirmece oyunu.. 
Cüppelinin bir konuşması vardı. Nasıl bilirdiniz diye. İşte o konuşmada geçen bir kısım. Nereye bağlayacağım bilmiyorum. O gün gelme, bu gün gelme ee ömür bitti diyordu. Şimdi tamam her şeyin zamanı olabilir. Zamanı kovalamak imkansız bir olay. Köşe kapmaca oynamak mı saçmalık. Zamanında önce yapılan her iş, zamanı gelince yapılan işten bin kat daha hayırlıdır eyyy cemaati müslimin. Zaman dedikleri geniş bir delik gibi. Sürüklen sürüklen bitmiyor. Bence hiçbir şeyin zamanı olmamalı. Şu an biraz saçmalıyorum. Zamanı kovalayarak yaşamaktansa burada keselim filmi. Diğer sahnelerden biri ile devam edelim. Farklılık olsun. Belki farklı kişiler zaman terimi ile pek fazla münasebet kurmazlar. Kim bilir, belki zamanı hiçe sayarlar...
Yine ROL ile bitirelim. Sezen Aksu imzalı bir parça. Zamanın ta ortasına .|. gelsin. O ince çizgiye gelsin. İpteki cambazın çabasına gelsin. Eski sevgilisini gören aşığın sırtına giren ağrılara gelsin. Alayına gelsin be peder haydee..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder